Der Fliegende André

André Rieu, Petr Novotný hudebního světa, byl včera v televizi.

Viděl jsem jen kousek, ale i ten byl tragický. Holanďan André Rieu se svým programem Der Fliegende Holländer vystupoval kdesi v Německu pod širým nebem, hrál na housle tak sladkobolně, že publikum rozplakal - koneckonců, o nějakou tu slzu se pokoušel i on sám.

Bylo to deprimující a děsivé, ta masa vnímavých diváků, kterým zahrajete na housle Ovčáky čtveráky, oni si popláčou, zatančí a zazpívají - tak, Máňo, a byli sme na kultůře.

Doprovázející Orchestr Johanna Strausse byl humpolácky rozjařený, zejména harmonikář (!) byl oblíbenou figurkou televizních kamer.

A André se svěřuje, jak je mu hudba vším, a přitom se mu v očích protáčejí dolary jak strýčku Skrblíkovi, a orchestr hraje populární melodie, tedy hraje, přicmrndává do zvuku houslí, aby trochu podložil tu melodickou linku toutéž melodií, protože kdyby snad hrál něco jiného, lidi by se v tom asi ztratili, a všichni jsou pěkně omikrofovaní a ze všeho září ta pravá nefalšovaná pohoda...

A pak přiběhne rychlokreslíř, co přiběhne, přiskotačí jako žebrající pejsek, mámo vidíš to, to je kumštýř, a rychlonakreslí kravičku a všichni: A na té farmě krávu měl, hýja hýja hou!

A zase se tleská, a prý následuje skladba pro orchestr, sbor a sólistky, a skutečně přicházejí tři sólistky a zpívají O Fortuna (ne, nemýlíte se, tam skutečně žádná sóla nejsou, prostě zpívají totéž co sbor, jenom jsou krásnější), Rieu diriguje, ale to není dirigent, to je mág, dává do toho všechno, vždyť ta orchestrální bouře jde přímo z něj, a to se vlastně ještě krotí, protože v jedné ruce drží housle a nesmí je rozbít...

Než tohle, pojďme se raději dohodnout, že vážná hudba skutečně zemřela.

75 comments:



  1. tak musím říct, že po tomto líčení nevím, jestli mám litovat, že jsem to neviděl, nebo za to být vděčný ;)
    moc pěkně napsané ...

    ReplyDelete


  2. Ty jsi ale pipinek!! A to poradny

    ReplyDelete


  3. dělá se chytrý, ale neví o čem je řeč! Vzpamatuj se, jinak zůstaneš omezený!

    ReplyDelete


  4. Vážený pane, nejdřív jsem Vám chtěl napsat dlouhý rozhořčený ohlas, ale myslím že postačí, když Vám řeknu, že to někde v Německu bylo v Holandsku (Pan Rieu je Holanďan)a kvalitu určují diváci. Byl jich plný fotbalový stadion ligového klubu Roda Kerkrade(tribuny i plocha), jako na Beatles nebo Mercuryho.
    S pozdravem
    Herbert

    ReplyDelete


  5. Vážený pane Kahlere, snad to i bylo v Nizozemí, zpětně už ani nevím, na jakém televizním kanálu to bylo. Neshodneme se ale v tom, kdo určuje kvalitu. Dle mého názoru určuje kvalitu především interpret. Pan Rieu se rozhodl pro kvalitu cirkusovou; budiž mu to přáno.

    ReplyDelete


  6. Tento rádoby kritik mne nemůže o ničem přesvědčit. Z jeho článku čiší závist, že někdo něco umí, protože Andé Rieu je opravdu výborný houslista, známý po celém světě. Akorát u nás se nelepí. Má snahu přiblížit vážnou hudbu všem a opravdu se mu to daří. Mám od něj všechny koncerty na DVD a je to nádhera.Právě v takovém humorném duchu tento žánr přibližuje i lidem, kteří se o vážnou hudbu nezajímají.U nás v Čechách se úspěch prostě neodpouští. A André Rieu opravdu úspěšný je, protože když si přečtete na internetu jeho plán koncertů na tento rok, tak bude vystupovat v USA, Kanadě a Japonsku. Tam si ho alespoň považují. Doporučuji opravdu všem,aby si vyposlechli alespoň jedno CD, nejlépe DVD.

    ReplyDelete


  7. Včera, t.j. 11.8.2007 jsem poslouchala pořad André Rieu ve Vídni, na televizní stanici ZDF.Jméno umělce znám, ale nikdy jsem ho dosud neviděla. Nevím, zda byl někdy v České Televizi, satelit mám krátce a tak jsem ráda, že jsem pořad mohla shlédnout. Mám ráda hudbu jako takovou, klasiku, jazz, rock, pop. atd a pro hudbu André Rieu mám teď novou \"škatulku\". Populárně provedená klasika.
    André je bezesporu výborný houslista, který ví, co chce. Přiblížit hudbu, leckdy nazývanou vážnou, nejširším vrstvám posluchačů.A daří se mu to, i podle ohlasu obecenstva.V obecenstvu sedělo a v přilehlých ulicích stálo mnoho posluchačů, kteří se jistě dělili na ty vážné a nevážné a byli spokojeni všichni.A o to šlo.A také šlo o valčíky.V provedení jeho orchestru zněly dobře.Jak sám A.R. říkal, valčík je jeho osud od malička.
    To, že orchestr se choval svým projevem i vzezřením poněkud jinak, než jsme my zvyklí, je jiná stránka věci,která mně také moc nesedí. Ale blížíme se čím dál více Evropě a tak budeme muset slevit trochu z našeho konzervatizmu a egocentrizmu a podívat se jinam, jak se dovedou lidi bavit a hlavně radovat.Tak jak se někomu nemusí líbit Kabáti, tak druhému koncert Endré Rieu. V tomto případě však koncert byl poučný.

    ReplyDelete


  8. Dělejte co chcete,Anré Rieu znám mnoho let ze satelitu , ale musím říct že nic lepšího než jeho koncerty jsem neviděl. S posluchačem to umí a o tom jak on sám a jeho orchestr umí hrát snad ani nikdo nemůže pochybovat.Ví snad někdo kdy a kde má koncerty...? Děkuji.

    ReplyDelete


  9. Rádoby-kritiku. Jestli se zabýváš \"jakoukoli\" hudbou, tak se vůbec nedivím, že tě neznám. Ten blábol co se ti podařilo slepit, jenom odhaluje tvoji ubohost a čecháčkovskou malost. Zabývám se hudbou už mnoho let a podobný muzikant, který by uměl zasáhnout tak široké spektrum publika a na tak vysoké interpretační ale i jevištní úrovni se v těchto zeměpisných šířkách hned tak, ale i jinde nenajde. Musíš být moc velká nula, když soudíš na základě jednoho vystoupení. Přirozeně, že v této zemi nikdy nebyl vystupovat a ani v dohledné době nebude, jak se vyjádřil na návštěvě v Praze. Nestíhá uspokojit všechna pozvání, kde ho rádi vídají i přes poměrně vysoké vstupné. Sleduji jeho vystoupení na satelitu něco přes osm let a zvládá od Bacha přes Mozarta až k Beatles a v takové kvalitě, že všichni žasnou. Chudáku, považuješ lidi za hranicemi naší zemičky za hlupáky nebo dementy? Myslíš, že by někdo draze platil neumětely? Nech se vyšetřit a pak než něco sesmolíš tak chvilku přemýšlej.

    ReplyDelete


  10. Souhlasim s Ed, ktery psal 25. 8. 07.
    Andre Rieu je skvely muzikant, ohromny houslista a k tomu jeste dirigent, s temi houslemi....
    Zda se mi, ze namas oci k videni a usi k slyseni... je mi te lito... maly Cechacku, ktery se chces pasovat na kritika.
    Ano, hraje na city posluchacu...ale to je dnes treba, protoze takovi jako ty, tech je vic a jsou to ti, kteri ztratili cit.
    Zkus se zaposlouchat do toho, co hraje a do toho, co zpivaji - jestli to jeste dokazezs. Mozna mu prijdes na chut..a tim pak mozna i muzice ruzneho druhu. Vzdyt plati, ze hudba je spolecna rec, ktere ve svete kazdy rozumi... proto je v celem svete vyprodano na jeho koncertech, protoze mu vsichni rozumi. Jen ty ne a tobe podobni, kteri nemaji srdce, jez vnima melodii, krasu, ktere prinaseji pokoj do duse...
    Jestli mas rad hudbu, tak to se mi nezda... mluvi z tebe zavist a totalni neznalost toho, co by mel kazdy jen trochu vzdelany clovek vedet - jinak by nemohl byt schopen mit rad hudbu.
    Preji ti hodne zdravi a zkus otevrit oci vzdy, nez zacnes kritizovat...

    ReplyDelete


  11. Prvni veta rika vse: \"Viděl jsem jen kousek, ale i ten byl tragický...\". Hele Pepo, zalez a uz ne*er, tvuj nazor me nezajima. Pust si Olympic, zanotuj tu o zabe a bud rad, ze vetsina zde reagunicich jsou na tebe az prilis slusni...

    ReplyDelete


  12. Přes Andre Rieu jsem bjevila vážnou hudbu.Jeho koncert jsem viděla na DVD a jsem nadšená!Ten rozjásaný soubor,zpívajícídiváci a především ohromný sympaťák Rieu, to je nazapomenutelný zážitek.
    Jenom je škoda, že u nás není vůbec známý!Tu pohodu a slunce, které vyzařují z jeho koncertů, by si zasloužilo více lidí.

    ReplyDelete


  13. Vážná hudba se mi vždy zdála nudná, do té doby, než jsem před lety náhodou viděla na Silvestra koncert A. Riea.Od té doby si pravidelně každý rok jeho vystoupení nenechám utéct. A už se dnes moc těším!! Jo a před pár lety vystupoval i v Praze.

    ReplyDelete


  14. Tak už je tu znovu ten nezapomenutelný zážitek z koncertů André Rieu. Je silvestr a to už je pátý za sebou, kdy sledujeme jeho koncerty. Může nám ho nějaký vůl vzít ? Nikdy! Měl jsem to štěstí letos v únoru vidět jeho koncert na živo v Německu a věřte, že s manželkou na to nikdy nezapomeneme. Prostě máme ho rádi, takového jaký je a nemůže nám jej žádný \"kulturní barbar\" znechutit. A to jsem nikdy neměl vážnou hudbu rád. Díky jemu ji dnes posloucháme a sledujeme v televizi.
    Petr

    ReplyDelete


  15. Ano, André je dobrý houslista, ale hlavně je to šoumen, který umí pobavit lidi. To co dělá však není umění, je to kýč. Že se to líbí tisícům lidí? Každý kýč je líbivý. Když Strausse, tak raději Karajana nebo Neumanna.

    ReplyDelete


  16. Včerejší koncert Andé Rieu byl myslím nejlepším silvestrovským koncertem v posledních letech. Jen ten gospel tam snad neměl být, bylo to vloženo z koncertu v N.Y. Jinak skvělý !
    Samozřejmě dnešní koncert vídeňských filharmoniků je o něčem jiném, ale právě k nim nás přivedl Anré.
    Petr

    ReplyDelete


  17. Včerejší koncert sledovala celá rodina s takovým nadšením, že zapomněla jít na oslavu Silvestra ! :-) Naštěstí skončil před půlnocí, tak se to všechno dohnalo. Je to úžasná prezentace hudby především pro mladou generaci. Málokdo umí tak vtáhnout lidi přímo do hudby jako André Rieu. Díky.

    ReplyDelete


  18. André Rieu není jen muzikant, ale osvícený člověk, který rozdává radost a lásku a probouzí lidská srdce. Stejně jako zesnulý Mistr Luciano chce přiblížit hudbu VŠEM! Kdo má uši, slyš, kdo má srdce, jásej... Kdo na to ještě nemá, ať si počká, třeba se dočká... Pokud tomu nerozumí, není snad třeba používat vulgarismy... Ale aspoň to odhaluje jeho úroveň.

    ReplyDelete


  19. Láska je jenom jedna, ale má spoustu podob. Hudba v podání orchestru J. Strausse a André Rieua je jedna z nich.

    ReplyDelete


  20. To, že krása a láska se pasuje na kýč, je znamení doby. Pro ty, kteří to cítí jako nesprávné, je André útěchou! Dokonalá hudebnost, naprostá profesionalita, genialita a mistrovství spojené s neokázalostí, děláním si legrace sama ze sebe a rozdávání radosti a lásky! To přesně potřebujeme k obrození okoralých srdcí, vzbuzení touhy a naděje! Díky, André

    ReplyDelete


  21. I my s manželem jsme měli to štěstí, že jsme viděli Silvestrovský koncert s tímto vynikajícím umělcem a byl to zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Takových umělců kdyby bylo víc, bylo by na světě veseleji. Kdyby ten to muzikant přijel někdy do Česka, obětovala bych cokoliv za vstupenky. A je veliká škoda, že takovéto programy nevysílají i naše TV stanice a připravují tak miliony lidí o prvotřídní zážitek.
    A pokud se to někomu nelíbí, tak na to nemusí koukat. I když věřím, že takových primitivů by se moc nenašlo.

    ReplyDelete


  22. Vážení, na diskuzních příspěvcích vidíte charakteristiku českého národa od vážného hodnocení až po totální sepsutí, zatímco diváci na evropské obrazovce se upřímně baví. Prosím zkuste i vy převzít přes obrazovku tu uvolněnost a radost a nachvíli se oproste od čecháčkovské zapšklosti . O nic víc niec méně u těchto pořadů nejde.
    Ps. Chápu, že tak profesionálně připravené programy, českého diváka odkojoeného silvestrovskými a jiným esgtrádamy nemůže zaujmout.

    ReplyDelete


  23. Andre Rieu je opravdu kouzelník, který dovede hudbu předávat a ten kdo ho pomlouvá je jen závistivý ubožák. Jen je smutné ,že nemůžem být účastníky jeho vystoupení a jsou nám cpáni šumaři

    ReplyDelete


  24. Dotyčný pisatel ať nám předvede nějaké umění sám prosím...:D Andre Rieu je super houslista, který umí vtáhnout do hudby celé publikum a o tom to přeci je..

    ReplyDelete


  25. Andre Rieu především nedělá vážnou hudbu. To co dělá je pop na motivy populárních děl zejména vážné hudby. Jako popíkáře bych ho zas tak špatně nehodnotil. Srovnání se špičkou vážné hudby však nesnese. Ani jako houslista ani jako dirigent. Je to taková lepší estráda. Pokud se u toho někdo baví - OK. Pokud si někdo myslí, že je to velké umění, je to jeho ostuda. To skutečně podstatné co ve vážné hudbě je se do jeho \"pop úprav\" nedostalo. Jen povrchní líbivost.

    ReplyDelete


  26. Opět krásný zážitek a pohlazení na duši
    z úžasného koncertu Andre Rieu
    z Maastrichtu. Vše zde bylo řečeno.
    Nechci si polemikou ničit díky koncertu
    hezký zážitek. Jen pohled na rozjásané tváře posluchačů všech věkových kategorií, současné zpívání s účinkujícími, zatančení si. Společně sdílené zážitky musí být v reálu úžasné.
    Člověku žijícímu zde je na první pohled
    jasný ten propastný rozdíl, který naše evropské národy rozdělil a myšlení lidí pokřivil během těch komunistických let.
    Také si moc přeji vidět jeho koncert naživo.Alice

    ReplyDelete


  27. Viděla jsem ten koncert z Maastrichu a musím říct, neboli spíše napsat super.
    Jsem jeho velkou faninkou a mý rodiče také a divím se lidem, kteří ho odsuzují. Lidi vzpamatujte se a začněte žít,radujte se ze života.
    Příští koncert má Rieu 29.8.08 v Paříži od 20.30 hodin, vstupné se pohybuje od 2000,- do 7000,- Kč.
    Všem doporučuji živý koncert a potom pište trapné kritiky
    Čauky R.J.

    ReplyDelete


  28. Souhlasim s Vámi Renato, také jsme se v sobotu divali na koncert pana Rieu a byla to nadhera. Musim rict, ze jsem v cervenci svemu otci koupila listky na koncert do Berlina a byl to pro me i pro nej zivotni zazitek. Neni to typicka vazna hudba, ale je to krasna hudba. Byl to uzasny koncert a doporucuji vsem, kdo komu se jeho vystoupeni libi, aby si ho nenechali aspon jednou v zivote ujit. Nejbliz CR hraje - 17.2.2009 v Rakousku v Linzi - cca 50 km od hranic. Hezky den.

    ReplyDelete


  29. také jsem byla v červenci v Berlíně, nádherný koncert, Andre byl i přes nepřízen počasí ve výborné náladě, na jeho koncerty jezdím pátým rokem, něco neopakovatelného,doporučuji všem

    ReplyDelete


  30. Myslím, že takový komentář může napsat jen někdo, kdo se narodil v Čechách po Bílé hoře, a je tím setsakra postižený. Jinak bych si musela myslet, že nemá ani srdce, ani uši, a nejspíš se někde napil něčeho pěkně otráveného. Takže, pisale, zavři se někde, ty svoje otravné výpary si dýchej sám, a nezáviď Andrému, že umí lidi rozesmát i rozplakat a dát jim novou chuť do života! A až půjdeš na jiný koncert vážné hudby, tak si dej raději špunty do uší; jako něco jiného než věšák na frak se tam stejně nehodíš!!!

    ReplyDelete


  31. Právě sledujeme na satelitu opět další z jeho koncertů.Opravdu skvělý zážitek.cizinci se skutečně umí bavit.My to ještě dlouho nebudeme umět.Co nám jen jde,to je kritizovat.jen je škoda ,že u nás ještě nehrál.Hezký Nový rok.

    ReplyDelete


  32. Včera jsem na satelitu našla zcela náhodou koncert AR. Překrásný zážitek,škoda že jsem jméno AR neznala dřív,své nadšení předám přátelům. Už vím, co si přát ke kulatým narozeninám. Vstupenku na koncert AR do Německa.Přej krásný nový rok.

    ReplyDelete


  33. Mrzi mne, ze jsem se az dnes dozvedela, ze existuje Pan Andre Rieu a neco tak nadherneho jako jeho koncerty. Snad se mi nekdy podari videt jeho koncert na zivo.Preji mu hodne zdravi a sil a vsem kdo ho jeste nezna, at ho pozna.Preji vam krasny novy rok 2009

    ReplyDelete


  34. Dobrý den . To je prosím vás kdo ??? Myslím autora toho blábolu , který má tu hvězdometnou drzost psát takové stupidnosti a přirovnávat noblesního exelentního muzikanta, kapelníka p. André RIEU k tomu našemu užvaněnýmu komedošovi Novotnému . Asi další s těch típků jako pan Rejšek nebo Rejšavec , Ryšavec nebo jak se to vlastně jmenuje ten taky kritik a novinář . Zde už chybí připomenutí , ono zemanovské o počtě pablbů na metr čtvereční.
    Umění pana Andrého Rieu sleduji už dlouho. Zatím vždy jsem hledal jen na rozhlasovách vlnách - proto jsem ho neviděl.
    Až náhoda tomu chtěla . Díky naší největší vypatlávačce lidských mozků , lokajské televizi, které platíme koncesi a která na nás denně stokrát ječí , že je česká televize , tedy až díky tomu že nám managment ČT připravil novoroční dárek tím že nevysílali Novoroční koncert Videňské filharmonie, byl jsem donucen namontovat satelit a využít služeb zahraničních TV. A potom se to stalo . Při surfování po orbitě jsem najednou zůstal omámený- hudbu jsem okamžitě poznal ,ale měl jsem dojem že jsem ve Vídni polovice 19.století a vidím Johanna Strausse juniora jak hraje se svým orchestrem .
    Byl to starší záznam , kde pan André má ještě havranní bohatý vlas.
    Rychle se mi u konkurenčních TV stanic , ale které neplatím , našel reprízu a tak mám tento hudební skvost ve své videotéce .
    Prostě nádhera - krása , skutečná poezie v duši a alespoň krátký únik ze současné hnusné, bezcitné , oplzlé ,surové reality rozvinutého neokapitalismu.

    Ještě jenou - vřelý dík pane André.

    ReplyDelete


  35. \"Velevážený kritiku\" , četl jsem kousek tvého stupidního žvanění , ale i ten byl tipický pro malýho zakomplexovanáho čecháčka. Lomcuje s tebou závist , co ??? Skřípeš zubama co , když sleduješ ten fenomenální úspěch , aplaus , ovace pana André RIEU a jeho orchestru !!!
    Čum více na internet , vyhledej si videosekvence s jeho gala programů - no některé jsou co do obrazové kvality ubohé - , ale alespoň poslouchej zvuk , instrumentaci - pardon pokud ti pán Buh ráčil nejaký sluch nadělit .

    Sleduj jak se umí jeho diváci bavit , čum na to jak je jeho program dokáže rozehřát, oblažit ! Samozřejmě dlužno dodat , nejsou to závistlivý , zakomplexovaní , lokajští číšci !
    A prosím tě , až zase příště vysmolíš další skvost tvého ducha tak se alespoň podepiš , ať se můžeme i na toho giganta podívat - ty kultúro a hrobníku hudby.

    ReplyDelete


  36. Musím se také přiznat, že jsem p. André Rieu také dosud neznala, ale o silvestrovské noci jsem náhodně s úžasem sledovala a poslouchala koncert tohoto pána, musím říct, že po nic neříkajícím televizním programu české televize, byl toto balzám na duši, nádherná hudba, prostě krása.
    To co tady předvedl \"hudební kritik\" svým příspěvkem je dílo cynika.

    ReplyDelete


  37. Když čtu tvá slova, stydím se za omezenost českého národa ...

    ReplyDelete


  38. Vážení přátelé, milé přítelkyně.
    Televize ZDF uvádí sestřih tří koncertů André Riu.
    Stojí to fakt za to.
    Pořad z roku 2001 , zakončí kouzelnou směsí melodií z Čardášové princezny Františka Lehára


    ZDF theaterkanalút 10.2.200916.35André Rieu: Meine schönsten Walzermelodien

    ZDF theaterkanalne 15.2.200916.35André Rieu: Meine schönsten Walzermelodien

    ReplyDelete


  39. Vážení, byli jsme s manželkou na jeho konzertě v Linci minulý týden. Nádhera. Všem doporučuji.

    ReplyDelete


  40. Byli jsme s tatou, sestrou a švagram také 17.2. v Linci a byla to vážně nádhera, souhlasím s Vámi Petře :-) Jedeme 9.9. do Drážďan. Také doporučuji všem.

    ReplyDelete


  41. Připojuji se k příznivcům A.R. Když sleduji jeho koncerty uvědomuji si propastný rozdíl mezi námi a západem a jak to tak vidím, tento rozdíl nemizí. Je mi pře 60 a neškatulkuji hudbu na vážnou a moderní ale na dobrou a špatnou. Hudba A.R. je pohlazením na duši a slovy malého českého klasika ...a vvvo tom to je !

    ReplyDelete


  42. Primitiv.Ubožák bez hudebního sluchu.Na zábavu v naší TV totiž ten sluch neni potřeba.Je nás málo,kdo milujeme takovou hudbu,takže nepočítejme,že k nám pan André přijede.Díky ZDF a internetu jsem objevila úžasným způsobem upravenou vážnou hudbu,kterou jsem nikdy nemusela.Ale při poslechu Andrého hudby mi naskakuje husí kůže.Je to prostě bomba,která má úžasnou silu spravit náladu.Andre Rieu je navíc sympaťák a úžasný člověk s výjimečným talentem.Takže vy kritiku,omezený malý český člověče,neozývej se,když uměni nerozumiš.Neumiš ani ton, tak závidiš.Ať má umělec bohatství,když si to zaslouží.Takže - Díky Mistře André !!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete


  43. Takové kritiky je třeba ! Hned je vidět kam to český NoVA-národ dospěl se vkusem. Štěstí, že nám,obdivovatelům Mr.Rieu to je jedno. Není větší propagace klasické hudby, než to, co mistrně předvádí André.
    kdo nesouhlasí, přepne na Ulici..

    ReplyDelete


  44. Noo, tak to jsem asi v Jiříkově vidění. A.Rieu je nesporný bavič, showman a trochu popularizátor, ale rozhodně to není velké umění, ani po dramaturgické, ani po hudebnické stránce. Váš vkus Vám neberu, sám se na tisíce dobře se bavících lidí podívám, ale nic víc než bravurně zacílenou estrádu v tom nelze spatřit. To musí potrdit i sebehorší muzikant s minimálním citem pro hudbu! Sledovat se to dá bez hudebního sebezapření snad jen s tím mázem piva v ruce :-) a vlníce se do valčíkového rytmu, nicméně atmosféra jeho koncertů je překvapivě strhující.

    ReplyDelete


  45. oblíbený, známý či neznámý, pro všechny jsou tu moje stránky
    http://violinfanynka.freepage.cz...

    ReplyDelete


  46. Tak zůstaňte ve svém vidění.U nás už slušné estrády neexistují a že v jiných zemích se lidé umí bezprostředně a slušně bavit a jeden skvělý umělec dokáže vytvořit takovou megazábavu,je záviděníhodné.Je to ubohé, že naše kultura klesla na úroveň nuly.Nekritizujme to,čemu nesaháme ani po kotníky.Andre je bez konkurence dokonalý umělec.Půjdem za ním i za ty hranice.

    ReplyDelete


  47. André je člověk, který umí a já jsem ochotna jet na jeho koncerty kamkoliv.

    ReplyDelete


  48. Těším se nesmírně na koncert ve Vídni a už teď jsem přesvědčená,že to bude zážitek na celý život.Andre mě naučil poslouchat klasiku.V jeho úpravě je úžasná a hlavně zábavná a lépe se pamatuje.A to on vždy chtěl.Má talent pro hudbu jako nikdo.Dobře,že je.

    ReplyDelete


  49. Rieu je borec a umí pobavit lidi!Novotný se živí jen hubou

    ReplyDelete


  50. Hodně tzv.umělců se živí hubou.Andre je osobnost.Jeho vystoupení jsou opravdové zážitky.Člověk ovšem musí rozumět umění a inteligentní zábavě.

    ReplyDelete


  51. Andre je skvělý a kdo má zlost,že něco neumí jako on,tak raději ať mlčí

    ReplyDelete


  52. Není na světě člověk ten,aby se zavděčil lidem všem. A to platí i onom panu \"kritikovi\". Já když viděla kousek ukázky z koncertu ve Vídni, běhal mi mráz po zádech. A že jsem těm lidem záviděla!!! Dnes mám první dvd a jak se naskytne koncert ve Vídni, nenechám si ho ujít.Pan André je skvělý, mou oblíbenkyní je paní co hraje v první řadě, je to super šoumenka. Na Youtube jsem viděla jen ukázku, začíná Beethovenem a končí sambou. A když si střihla rokenrol...? Další důvod, proč koupit satelit. To že televize nemá ani na koncert Vídeňské filharmonie je víc než smutné. Jen by mě zajímalo, co stojí ty nekonečné seriály o ničem.
    Zdravím všechny příznivce a přeji jim krásný Nový rok s hodbou která nas těší.

    ReplyDelete


  53. Přesně tyhle pocity jsem měla,když jsem viděla Andreho poprvé.Teď je pro mě král hudby.Koncert ve Vídni je 29.5.2010.Nenechám si ho ujít.Lepší orchestr neznám.Zahrají s úsměvem úplně všechno.Takže všem příznivcům hodně radosti s jejich uměním v roce 2010.

    ReplyDelete


  54. André Rieu je skvělý houslista o kterém jsem se dozvěděla náhodou před 3 lety na ORF 2. Byla jsem na jejich koncertu v červenci 2007 ve Vídni a je to zážitek na celý život. Mám lístek na jeho koncert na 29.5.2010 a moc se těším. Doporučuji www.andrerieufans.com, www.adrerieu-movie.com, pak je hodně zpráv o jeho hudebním životě na stránkách jeho bratra klavíristy www.jeanphilipperieu.com. Jen kdyby měl u nás také koncert. Myslím si, že i u nás má hodně příznivců a fanoušků. Kdo by nám pomohl jej přesvědčit, že i u nás by byl zájem o jeho koncerty. Přeji mu do těch 120 let, jak si sám přeje hodně zdraví a spokojené fanoušky. Je toho více co o něm vím. Děkuji Monice za www.violinfanynka.freepage.cz

    ReplyDelete


  55. Spousta informací je také na adresách www.rieutreff.de.tl a www.andrerieu.npage.de Ano, i u nás je spousta jeho fanoušků, jen o sobě moc nevíme. A na druhou stranu je spousta lidí, která André Rieu vůbec nezná. A to je velká škoda.

    ReplyDelete


  56. Ano,protože se u nás upřednostnila moderní tzv.hudba a klasika je zatlačena do ústraní.Naše kultura nemá zájem o propagaci opravdových hudebních talentů jako je Andre Rieu.My,jeho příznivci si musíme pomoci sami v zahraničí.

    ReplyDelete


  57. Andre Rieu nehraje klasickou hudbu, nýbrž popové a estrádní úpravy úpravy klasických skladeb. To, co předvádí s tempem a rytmem většiny skladeb, nemá s klasikou nic společného. Pokud chce někdo slyšet např. skladby Johanna Strausse v autentickém podání, podívá se na Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků.

    ReplyDelete


  58. Kdo má rád Andreho a chce se pobavit i pobrečet a hlavně zazpívat,nebude hledat filharmoniky.Jen takhle upravená klasika se rychle zapamatuje a vstoupí do srdcí lidí s dobrou náladou.Na koncertě filharmonie je nuda,když se tam nesmí ani ceknout.

    ReplyDelete


  59. Souhlasím. Konzervativním příznivcům klasické hudby se André nikdy líbit nebude. Já si sice také nikdy nenechám ujít Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků, na druhé straně je André Rieu a jeho orchestr pro mě super jednička. On hraje čistě pro zábavu, proto aby pobavil velké množství lidí. A to právě nemůže hrát jako Vídeňská filharmonie!

    ReplyDelete


  60. Mám ráda klasickou hudbu, ale André Rieu a jeho JSO jsou vynikající ještě pro lepší náladu. Tak jak je při jejich koncertování to u nás není. Doporučuji www.youtube.com André Rieu - Maastricht 2009 - Medley. Je toho více na těchto stránkách. Pěkný poslech všem fanouškům Terezie.P. Škoda, že u nás klasická hudba je odsunuta do pozadí a je hlavní to skákání na podiu a to mladé baví. Nemá to žádnou notu jen stále dokola nějaké huštění na místě-nevím snad mě to někdo promine to moje vyjadření vůči moderní hudbě. T.P.

    ReplyDelete


  61. Asi máme větší smysl pro krásné melodie,které se,díky Andremu,zase objevily na světle.Jenomže my si je musíme hledat v zahraničí,protože naše kultura je zahlcena moderní \"hudbou\".Ještě že Andre vystupuje tak blízko.Nedáme si koncert ujít p.Terezko.

    ReplyDelete


  62. Pro p. Ivanu. Máme obě lístky na koncert na 29.5.2010. Půjdu sama, protože děti mě tam jen přivezou, ale na koncert nemají zájem a to je velká škoda. Navrhovala bych Vám, abychom se pak někde sešly před koncertem. Pokud by Vám to nevadilo a nevím zda máte doprovod. Mám lístek do 26 řady s místem 53. Když se dívám na plán Stadhalle Vídeň kde se koncert uskuteční již tam nejsou skoro žádné lístky. Je vidět, že je o jeho koncerty zájem. Nu Vídeň je velké město, ale i tak je stále oblíbený. Ať si myslí Petr Novotný co chce k André R. se nemůže rovnat. Moc bych si přála, aby si to vše zde na těchto stránkách přečetl. Zdravím Vás i ostatní fanoušky Terka

    ReplyDelete


  63. Víte,už mnoho let sleduji silvestra na
    ZDF a vždycky se s tímto houslistou a jeho olchestrem skvěle bavím.Mrzí mne ,že naše televize atˇveřejnopravní nebo komerční nepořídí aspoň záznam.Protože jak jinak přiblížit mladým vážnou hudbu.Nejsem snad ani tak náročná ,ale dívat se pořád na jedny a ty samé tváře v televizi se mi zajídá.Na,co si pořád naši kritici hrají...

    ReplyDelete


  64. Je to smutné,že musíme pořady na silvestra hledat v zahraničních programech.Andreho jsme samozřejmě našli náhodou a ta byla fakt šťastná.Tuto zábavu závidím všem ve státech,kde vystupuje pravidelně.Pro p.Terezku email v poště.

    ReplyDelete


  65. Zdravím všechny fanoušky André Rieu i ty kteří jej moc neobdivují a posílám paní Ivaně mail P.T.

    ReplyDelete


  66. Je to přesně tak. I já jsem Andrého objevila vlastně úplně náhodou, když mi můj známý věnoval jedno jeho DVD. A od té doby jsem já i moje dcera a mamka fanoušky Andrého. Jen je smutné, že na koncerty musíme jezdit do zahraničí, informace vyhledávat na zahraničních serverech a televizi sledovat opět zahraniční. Souhlasím s p. Zdenkou, snad už i v té naší televizi někdy vzpamatují. Já doma ZDF sledovat zatím nemohu, takže moje kamarádka a taktéž fanynka Andrého mi vždycky všechny pořady nahraje. Než si pořídím satelit.

    ReplyDelete


  67. Pro p. Ivanu i ostatní fanoušky. Na www.andrerieu-movies.com jsou dvě videa z koncertu v Amsterdamu. Pak je na videu skladba Intermezzo Sinfonico od Pietra Mascagni s procházkou Andrého ze svého zámečku Huis de Torentjes v Maastrichtu do okolí. Příjemné dívání a poslouchání. Terezie P.

    ReplyDelete


  68. Milí fanoušci Andrého, nestálo by za to založit nějaké diskusní fórum, kde by se vyměňovaly odkazy na videa, upozorňovalo na nadcházející koncerty a podobně?

    ReplyDelete


  69. Jo,je to fakt relax.Ta úprava skladeb je úžasná a soulad dirigenta a orchestru je obdivuhodný.Diskusní fórum by stálo za to.Ale chtělo by to někoho,kdo to umí založit.U nás to nikdo neumí.Zatím jsme se jenom účastnili.Ujme se toho někdo zkušený?

    ReplyDelete


  70. Zdravím všechny fanoušky a mám již domluvu se synem na stránky pro české fanoušky Andrého. Vydržte chvilku a pak budem řádit jako oni při koncertech. Terezie

    ReplyDelete


  71. Děkuji, paní Terezie, pokud se toho ujmete, budu jedním z prvních fanoušků na \"našich\" diskuzních stránkách. Ještě jednou díky. Když jsem teď četla vaše poslední přípěvky, napadlo mě totéž. Proč bychom my fanoušci měli diskutovat pod nějakou hloupou kritikou? Sama sice také přesně nevím, jak na to, ale mám kamarády, kteří by mi v tomto směru přispěli radou a pomocí. Pokud by jste potřebovala pomoc, klidně se na mě obraťte, má e-mailová adresa je uvedena.

    ReplyDelete


  72. Ano, hlavně už nepišme sem, jenom panu \"kritikovi\" zvyšujeme návštěvnost!

    ReplyDelete


  73. To je pravda.Byla bych taky ráda našemu Andreklubu.Ale nemám tyto PC akce v krvi.Ale snad mi děti pomohou se do toho vžít.Takže když bude někdo ochotný to začít,bude to super.Zdravím všechny.Díky,že jste.

    ReplyDelete