Radost a zklamání z časopisu Gramophone

Jak jsem již referoval, předplatil jsem si britský Gramophone. Je to nářez.

Tak nějak jsem si představoval, že to bude trochu tlustší Harmonie. Kdepak, tyto časopisy míří úplně jiným směrem. Nejde snad o to, že je Gramophone rozsáhlejší, že jej připravuje daleko víc lidí, že má víc reklamy a že je dražší. Je prostě úplně jiný. Daleko více zaměřený na nahrávky; recenze jsou naprosto ohromující co do počtu i kvality. A také je vykutálený. Harmonie by asi nedala na obálku Magdalenu Koženou, pokud by s ní uvnitř časopisu nebyl velký rozhovor. Gramophone ano.

A pak to přiložené cédéčko. Jaksi jsem mylně pochopil, že to bude vybrané CD měsíce. Ale ona je to kompilace z 10 vybraných CD. Což sice není špatné, ale těšil jsem se na něco jiného.

2 comments:



  1. Dekuji pisateli za postreh. Jsem laickym nadsencem, posluchacem a samoukem klasicke hudby. Casopis Gramophone je pro mne dobrym pruvodcem. Libi se mi i koncept prilozeneho CD - diky kompilaci se dozvim hodne o novinkach a to spravne CD si pak mohu koupit. Zajimalo by me, jak se pisateli podarilo objednat Gramophone, protoze bych se chtel pokusit o totez. Zasilaji ho primo z UK nebo objednavate pres nejakou ceskou firmu?
    Dekuji Zdenek K.

    ReplyDelete


  2. Je to prosté, Gramophone jsem objednal přes Internet (http://www.qssa.co.uk/haymarket/subs/subsorder.asp?title=gcd&source=wga3) přímo v UK, zasílají ho po celé Evropě.

    ReplyDelete